Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2009.05.02. 20:01 Preko

Valami elkezdődött

Április utolsó napján a Veszprémi Egyetemi Napokon jártunk, ahol Korda Gyuri sokezredik fellépése mellett egy új sorozat születésének lehettünk szem- és fültanúi, ugyanis itt zajlott le az első veszprémi slam poetry, melyet remélünk még nagyon sok követ. Az egyetemi napok témájában többen is mikrofont ragadtak, de a szabad blokk és a verseny során népesedett be igazán a színpad. A tíz szavas versenyt végül Dani nyerte, aki először találkozott a műfajjal, de a későbbi felolvasóest alkalmával megbizonyosodhattunk róla, hogy prózában már régóta remek műveket alkot.

Az első vidéki slam poetry sorozat kezdete mellett valami sokkal fontosabb is elkezdődött. A veszprémi és budapesti slamek alkalmával már legalább 50 ember állt a mikrofon előtt az elmúlt másfél évben, és a visszatérő előadóknak kezd kialakulni egy jól felismerhető egyedi előadói stílusa. Az esemény után kisebb csoportokba verődve többször beindult a diskurzus, hogy ki hogyan ír és hogyan adja elő a verseit, és megállapítottuk hogy mindenki máshogy csinálja, de az egész valahogy egy irányba mutat.

Tavaly év elején azon elmélkedtünk itt a blogon, hogy hogyan is nézzen ki ez a slam műfaj magyarul. Az első esteken volt aki rappelt, volt aki szavalt, volt aki csak hanyagul felolvasta amit írt. Nem akartuk meghatározni, hogy mi a helyes, de nem is kell, mert azóta kialakult. Van magyar slam.

2 komment

Címkék: veszprém slam


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr361099293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arykomate · http://arykomate.blogspot.com 2009.05.20. 11:58:33

Sziasztok.
Gondolkodtam már egy ideje, hogy miből írjam a diplomámat a Szitu-n. Azt hiszem, hogy megleltem. Múltkor ülök Kékesi tanárúr drámatörténet óráján, és épp Othello szavai zöngenek a fejemben, amolyan háttérzeneként... mikor egy isteni szikra pattan ki a fejemből...

arykomate · http://arykomate.blogspot.com 2009.05.20. 11:59:43

na erre mondják azt, hogy nem látja a fától az erdőt
... persze, hogy a slam poetry. Hogy ez nekem nem jutott előbb eszembe. Pedig ott van az orrom előtt. Sőt, lassan már slam poetry-t izzadok.
Jó... az ötlet megvan. Nagyszerű. Ha ebből diplomázom, akkor tuti hogy pioneer leszek a témában, és persze a legmenőbb arc a környéken. Na de a dolog előnye az egyik legnagyobb hátránya is. Ugyanis eddig még nem találtam magyar nyelvű szakirodalmat a slam poetry-ről. Google barátom sem nagyon segít a dologban. Veszprémben az egyetemi, és a megyei könyvtár katalógusát is átnyálaztam... de slam poetry az nincs.
Szóval ha valakinek van anyaga a témáról, az kérem ossza meg velem! Ez nekem nagyon fontos.
Az email címem: matedon [at] gmail [dot] com
Köszi!
süti beállítások módosítása