Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2011.01.02. 12:30 Preko

Slam Poetry 2010

A 2009-es évértékelő kapcsán megfogadtam, hogy minden évben tartunk egy ilyen számvetést, hogy lássuk merre halad a slam poetry és mi várható az új évben.

Idén minden eddiginél több slam esemény került megrendezésre, melyek nagy része a nyári hónapokra összpontosult. A slampoetry.hu eseménylistája szerint 2010-ben 75 slam poetry rendezvény volt országszerte, azaz átlagosan 5 naponta járhattunk slamre, míg 2009-ben erre majdnem két hetet kellett várni. Ennek az lett az eredménye, hogy a sok egyedi, komolyabban hirdetett esemény mellett jelentőségüket vesztették a rendszeres klubestek. Veszprémben sajnos meg is szűnt a havi slam klub, és a budapesti klubest esetén is a ritkításon gondolkodunk.

Voltak persze új kezdeményezések is: 2010-ben Szeged, Debrecen, Szarvas és a szlovákiai Gúta közönsége először találkozhatott a slam poetry műfajával, valamint szeptemberben három magyar városba is ellátogatott Bob Holman, a legendás amerikai slammer és szervező.

2011 hasonló lendülettel indul, hiszen január 8-án új slam sorozat indul a Millenárison, és reméljük sok színvonalas esemény lesz idén is. Az már biztosan kijelenthető, hogy a rendezvények száma elérte a kritikus tömeget, rengeteg emberhez eljut a stílus, úgyhogy mostmár tényleg csak rajtatok, slammereken, múlik hogy mire viszitek.

Sikeres új évet mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: slam poetry 2010


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr362553940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása