Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2009.07.30. 21:08 Preko

Bánkitó Fesztivál

Bánkitó Fesztivál 2009 - Első Magyar Summer Slam
2009. augusztus 6-7-8., Bánk (Budapesttől északra 60km)

Mi az ami összeköti a költészetet és napjaink rapzenéjét? Mi az ami összeolvasztja a klasszikus versformákat, a színpadi előadást, a kreatív rímfaragást és az egészséges versenyszellemet? Ez bizony a slam poetry, melyet Amerikában és a világ más országaiban már több százezer ember űz és az országos versenyeken százak küzdenek a pontozók kegyeiért. 2008 januárja óta itthon is vannak rendszeres slam estek a budapesti Kőleves vendéglőben, valamint Veszprémben és Zalaegerszegen is beindult a slam élet. Idén augusztus elején három napig Bánkra helyezzük ki székhelyünket, hogy a slammel kapcsolatos előadásokat, vetítéseket és beszélgetéseket szombat este egy hatalmas slam versennyel koronázzuk meg, ahol kiderül ki az ország legjobb slammere idén nyáron.

A verseny három fordulóból áll, minden fordulóban egy legfeljebb 3 perces verset kell előadni, és a legkevesebb pontot gyűjtő néhány versenyző esik ki. Tehát ha valaki a győzelemre hajt, akkor érdemes legalább 3 verssel érkezni. A pontozást a közönségből találomra kiválasztott emberek végzik, és az összesített pontszám alapján áll elő a rangsor. A győztes egy Slam Poetry Budapest pólóval és más nyereményekkel lesz gazdagabb. A slam egy önálló műfaj, saját stílusjegyekkel, de várjuk költők és rapperek jelentkezését is! Jelentkezni lehet előzetesen emailben (verseny@slampoetry.hu) vagy a helyszínen, de minden versenyzőt kérünk, hogy 18.50-ig jelenjen meg az S*10 színpadnál.

Ha kíváncsi vagy, hogy honnan ered ez a műfaj, mik a jellemzői és mit gondolnak róla a magyar költők és más rímfaragók, akkor gyere el csütörtöki és pénteki programjainkra is, ahol te is bekapcsolódhatsz a közös verselésbe!

Részletes slam poetry program:
Csütörtök (augusztus 6.) 17-19 óra, Bányász üdülő
- Előadás és vetítések a slam történetéről, jelentős alakjairól
- 10 szavas slam poetry verseny
Péntek (augusztus 7.) 18-20 óra, Bányász üdülő
- Kerekasztal beszélgetés meghívott vendégekkel
    - Tervezett vendégek: Ladik Katalin, Gyukics Gábor, Szilágyi Ákos, Závada "Újonc" Péter, Busa István, Háborgató Maszkura, és további költők, slammerek, rapperek
    - Témák: a versalkotás folyamata, a slam helye a költészetben, és amit még kérdeztek
- Szabad verselés a meghívottak és a közönség részvételével
Szombat (augusztus 8.) 19-21 óra, S*10 Színpad
- Első Magyar Summer Slam - kieséses slam poetry verseny

További részletek a slam poetry műfajról: http://slampoetry.hu

A Bánkitó fesztiválra elővételben (augusztus 5-ig) a hetijegy 4000Ft, a napijegy 1500Ft. A helyszínen a hetijegy 8000Ft, a napijegy 3000Ft.
További program és egyéb részletek: http://www.tekerjatora.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: verseny slam bánk


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr171278405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása