Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2009.04.07. 21:08 Preko

Brave New Voices

A Def Poetry Jam készítői új sorozatot indítottak útjára április 5-én az amerikai HBO csatornáján. A Brave New Voices című "doku-reality" a 2008-as amerikai nemzeti slam bajnokság fiataloknak szóló versenyét követi végig. A városi előválogatókon 6 fős csapatokat állítanak ki, akik végül az országos bajnokságon mérik össze tudásukat.

A 30 perces epizódok nagyjából egyenlő arányban tartalmaznak dokumentumfilmes felvételeket, interjúkat, valamint színpadon előadott verseket. A versek valamivel egyszerűbb nyelvezetűek és könnyebben érthetőek, mint a Def Poetry Jam versei, hiszen itt főként tinédzserekről van szó, de néhányan közülük meglepően komoly és mély témákat boncolgatnak.

A dokumentumfilmes szakaszokban érdekes betekintést nyerhetünk az amerikai slam kultúra működésébe, a versenyzők felkészülésébe, és olyan meglepő tényekkel is szembesülhetünk, hogy csak San Franciscoban több száz fiatal indult el a versenyen. Csak az összehasonlítás kedvéért San Francisco vonzáskörzetében csupán kétszer annyian laknak, mint Budapesten.

A sorozat első része az HBO honlapján ingyenesen megtekinthető.

2 komment

Címkék: hbo brave new voices


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr191040594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

INDIANA_ 2009.04.12. 01:27:22

haho papik.
nem raktok fel a tilosrol is egy cikket? ha már sok "házi" is indult rajt?:)

pacsi
i

Preko 2009.04.13. 14:18:40

Megtörtént, az elmúlt héten nagyon el voltam havazva, bocs. Remélem tudsz jönni április 26-án!
süti beállítások módosítása