Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2008.01.18. 01:03 Id

WDR Poetry Slam

Ha már a televíziós slam felé kanyarodtunk, akkor miért ne néznénk meg, hogy a tengeren innen, ugyancsak nem angolul hogyan s miképp sikerült a képernyőre juttatni a műfajt. Németországban, a Wikipedia szerint a kilencvenes évek eleje óta rendszeresek a regionális slam összejövetelek, versenyek, és 1997 óta éves német nyelvű bajnokságot is szerveznek, amely tehát a nyelvi határokat tartja inkább tiszteletben, mint a politikaiakat. A Poetry Slam első adását 2007. február 26-án sugározta a WDR, Észak-Rajna-Vesztfália regionális csatornája és április 23-ig le is ment az első sorozat kilenc epizódja. A lebonyolítás a klasszikus, háromperces előadói keretbe szorított, tapsmérővel értékelt, ötfellépős versenyszisztémát követi. A megvalósítás kicsit a stand-up comedy és esztrád felé hajlik és nemigen tesz gesztusokat a hiphopnak, de a merítés igen bő, kiugrott csembalistától profi költőn és történészen át beatbox-bajnokig és rapperig igen széles a skála. Természetesen az elmúlt évek bajnokai: Marc-Uwe Kling, Volker Strübing, Gabriel Vetter meghívást nyertek, és egészen fiatalok is.

Van egy olyan érzésem, hogy a német nyelvvel elég keveset fogunk itt találkozni a jövőben, úgyhogy két videót is beválogattam: Sebastian Krämer lebombázná Bonnt, míg Lydia Daher magányos, energikus és roppant nőies, ja és kreatív szemináriumok keretében slamet (is) oktat középiskolásoknak.



Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr18301664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása