Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2008.01.16. 08:52 Preko

Def Poetry Jam

A Def Poetry Jam jeleneteiből biztosan sok videót fogunk itt közzétenni a következő hónapokban. Az HBO késő esti műsorában híres és kevésbé híres emberek követik egymást a színpadon, hogy egy slam költemény formájában megosszák gondolataikat a világról. A Russell Simmons hiphop vállalkozó szervezésében és Mos Def színész-rapper műsorvezetésével futó műsor már 44 fél órás epizódot élt meg, így bőven lesz miből merítenünk. Bővebben a sorozatról itt olvashattok.

Alább pedig Steve Colman I want to hear a poem című előadását nézhetitek meg. Tőle származik a slam egyik legtöbbet idézett mondata: "I want to hear a poem where ideas kiss similes so deeply that metaphors get jealous", azaz hevenyészett szabadfordításban "Olyan verset akarok hallani, amelyben gondolatok és hasonlatok oly hevesen bújnak össze, hogy a metafórák féltékennyé válnak". Nem véletlen, hogy ezzel nyitott a Def Poetry Jam első évada, hiszen egyszerű nyelvezetű szöveg, mégis megjelennek benne a slam legjellemzőbb stílusjegyei. Nézzétek, hallgassátok!

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr91299068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabesz 2008.01.27. 17:51:54

Üdv,először járok erre!
Kösz a videót,és kösz a def poetry-ket,nincs valami tippetek,honnan lehet komplett évadokat beszerezni belőlük?Eddig az első évadot találtam meg torrenten dvd-n,a többit úgy néz ki,csak ebay-en tudnám megrendelni.
Nincs meg "véletlenül" valakinek?:)

Preko 2008.02.03. 18:24:21

Nekem az 5. évad megvan dvd-n, szólj ha kell! :)

csabesz 2008.02.04. 13:25:36

Ó,anak nagyon örülnék:)
salamoncsabesz@gmail.com az email-em,és akkor cserébe tudnék adni egy első évadot dvd-n:)
süti beállítások módosítása