Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2009.10.20. 00:07 Preko

Októberben is slam

Slam Poetry Budapest 18 - számháború
2009. október 25. vasárnap, 17.30 (vetítés), 19.00 (verselés)
Kőleves vendéglő, VII. Kazinczy u. 35. (Dob utca sarka)


Ich bin ein... SLAMMER!

Helo arcok! Visszatértünk Berlinből és újult erővel vágunk neki az ősznek! Sok teendőnk lesz, vegyük szépen sorra: most vasárnap kicsit korábban, 17:30-kor kezdünk, mert Miguel Pinero szinkronizált filmjét vetítjük hétig. A film a Nuyorican Poets Café egyik alapítójának életét és munkásságát dolgozza fel, szóval nagyon ajánlatos megnézni velünk! Az amerikai fílingből európaira térünk át egy rövid, de annál élvezetesebb, lazább összefoglaló erejéig a berlini Európai Poetry Slam Napokról - a kis hazánkat büszkén képviselő slammerek szóbeli és videós beszámolóival. Ezután az előző hónapban megbeszéltek szerint számháborúzunk a kötött témán belül, majd nyomunk egy tíz szavas versenyt, később pedig beszállhat a játékba más témával az is, aki kimaradt, vagy nem mert háborúzni (open mic). Az meg alap, hogy aki "csak" hallgatni és nézni jön, az se marad ki a slam élményéből, hiszen a versenyben pontozókra is szükség van.

Szóval október utolsó vasárnapján is Slam Poetry Budapest a Kőleves étterem pincéjében - Veletek.
Kérdés van?!


Hogy mi is ez?

Nem freestyle, mert a szövegeket otthon (vagy a helyszínen) előre megírjuk.
Nem versfelolvasás, hiszen nem csupán a jegyzettel, de lélekben is készülünk az előadásra.
Nem rap, mivel nem a rímek száma a lényeg, hanem a szövegek mögötti tartalom és az előadásmód.
Nem színházi előadás, hiszen itt mindenki beszállhat a közös verselésbe, még csak előre jelentkezni sem kell.

A SLAM a posztmodern performansz költészet, a Spoken Word egy formája, amiben ugyanannyi hangsúly jut a szöveg formájára, tartalmára, az előadás módjára és a közönség reakciójára.

A Slam estek alkalmával, azaz minden hónap utolsó vasárnapján összegyűlünk és ráhangolásként vetítünk, a külföldön jól ismert Def Poetry Jam adásaiból és további slammel kapcsolatos filmekből szemezgetünk. Ezután az est három részre oszlik: az előző alkalommal közösen megbeszélt kötött témájú blokkra, a mindig változó és megújuló versenyre, valamint a szabad blokkra amikor bárki bármit előadhat. A verseny eredményét a közönség dönti el, így válnak ők is egyenrangú szereplőjévé az estnek.
Ezt követően hallgatunk egy kis zenét, befejezzük a kikért sörünket, váltunk minden régi kedves ismerős arccal néhány szót, majd hazamegyünk abban a nyugtató tudatban, hogy ez a hónap sem telt el slamtelenül, és alig várjuk a következő hónap utolsó vasárnapját, ahol
"Szájtátva szárítkozom éppen,
Szóra bírtak, de készen vagyok,
Szépen érvelj és elolvadok."

Iwiw klub: http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=2224343
Facebook csoport: http://www.facebook.com/group.php?gid=53306813466
Hírlevél feliratkozás: slam-poetry-budapest-subscribe@googlegroups.com

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr841462179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása