Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2009.09.21. 23:44 Preko

Szeptemberi slam

Slam Poetry Budapest 17
2009. szeptember 27. vasárnap, 18.00 (vetítés), 19.00 (verselés)
Kőleves vendéglő, VII. Kazinczy u. 35. (Dob utca sarka)


Emlékszel? Legutóbb az volt, hogy a Bánkitó Fesztiválról való hiányzást bepótolhatod, ha eljössz. Van egy jó hírünk: még most is megteheted 2009. szeptember 27-én (természetesen vasárnap) a Kőlevesben! Nem csak azért, mert 18.00-tól összefoglalót vetítünk a három nap programjából (előadás; kerekasztal-beszélgetés költőkkel és fellépőkkel; S10 színpados slam show), hanem mert láthatod milyen hatással volt az a pár nap a slammerekre. Már régebben is mondtuk, hogy valami elkezdődött, de most határozottan állítjuk: a magyar slam egyre egyedibb és élvezhetőbb!!! Papír nélkül, a közönség vérét megfagyasztva, a pillanatnak élve... becsapódott, mélyig hatolt. A folytatás pedig garantált, ugyanis az est folyamán első alkalommal rendezünk meg olyan kieséses versenyt, ahol pontlevonás jár, ha nem kívülről megy a dolog és ha 3 percnél hosszabb! Azonban nincs nyelvbeli megkötés, ezért reméljük, hogy mindenki, aki a berlini Európai Slam Poetry napokra készül, főpróbajelleggel teszteli a közönségen az angolul írt művét – IS! Merthogy három forduló az bizony három költemény, úgyhogy jöhetnek régi és új szerzemények egyaránt, akár az előző hónapban fixált témában is, ami az amatőr. Aki netán valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag nem indulna a versenyen, annak szabad a mikrofon az est elején, és ha még marad erő és lendület, akkor nyomunk egy 10szavas versenyt is a végén. És ebből Te nézőként is ugyanúgy részesülhetsz, mert a slam áttör minden gátat a slammer és közönsége közt.

Nincs mese, jönni kell... már mind nyakig benne vagyunk a SLAMasztikában!!!

Hogy mi is ez?

Nem freestyle, mert a szövegeket otthon (vagy a helyszínen) előre megírjuk.
Nem versfelolvasás, hiszen nem csupán a jegyzettel, de lélekben is készülünk az előadásra.
Nem rap, mivel nem a rímek száma a lényeg, hanem a szövegek mögötti tartalom és az előadásmód.
Nem színházi előadás, hiszen itt mindenki beszállhat a közös verselésbe, még csak előre jelentkezni sem kell.

A SLAM a posztmodern performansz költészet, a Spoken Word egy formája, amiben ugyanannyi hangsúly jut a szöveg formájára, tartalmára, az előadás módjára és a közönség reakciójára.

A Slam estek alkalmával, azaz minden hónap utolsó vasárnapján összegyűlünk és ráhangolásként vetítünk, a külföldön jól ismert Def Poetry Jam adásaiból és további slammel kapcsolatos filmekből szemezgetünk. Ezután az est három részre oszlik: az előző alkalommal közösen megbeszélt kötött témájú blokkra, a mindig változó és megújuló versenyre, valamint a szabad blokkra amikor bárki bármit előadhat. A verseny eredményét a közönség dönti el, így válnak ők is egyenrangú szereplőjévé az estnek.
Ezt követően hallgatunk egy kis zenét, befejezzük a kikért sörünket, váltunk minden régi kedves ismerős arccal néhány szót, majd hazamegyünk abban a nyugtató tudatban, hogy ez a hónap sem telt el slamtelenül, és alig várjuk a következő hónap utolsó vasárnapját, ahol
"Szájtátva szárítkozom éppen,
Szóra bírtak, de készen vagyok,
Szépen érvelj és elolvadok."

Iwiw klub: http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=2224343
Facebook csoport: http://www.facebook.com/group.php?gid=53306813466
Hírlevél feliratkozás: slam-poetry-budapest-subscribe@googlegroups.com

3 komment

Címkék: kőleves bánk 2009 09 27


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr191398463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

serjsoadfan · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.09.23. 12:32:23

Még nem hallottam erről,de roppant mód érdekel minden ami kortárs kultúrához művészet.
Kőlevesben a helyem vasárnap.

Preko 2009.09.23. 13:39:39

Várunk szeretettel! ;)

Hugee23 2009.09.23. 14:19:38

csatlakoznék ;-)
ott a helyed! találkozunk vasárnap ;-)
süti beállítások módosítása