Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2008.01.22. 00:01 Hugee23

Spoken World

Ahhoz, hogy a Slam Poetry történelméről tudjunk beszélni, ismernünk kell a Spoken word irányzatot, hiszen ez az alapja mindennek.

A Spoken Word meglehetősen nehezen definiálható. Irodalmi művészet egy formája, művészeti előadás, amiben a megírt szövegeket, verseket vagy történeteket inkább elbeszélés formájában prezentálják, eléneklés helyett.
A Spoken Word mögött általában van zenei háttér, de a hangsúly a szónokon van.

A legáltalánosabb fajtája a Spoken Word előadásnak a Performance Poetry (Előadott Költészet), ahol költők saját, már korábban megírt vagy kiadott versüket, vagy külön az estére írt, előadni kívánt költeményüket olvassák fel.
Egy másik formája, ami a legutóbbi években lett népszerű, a political and social commentary (politikai és szociális kommentár), ahol mindenki olyan stílusban beszél, ahogy kíván, s habár ez még mindig próza, sokkal művészibb, mint egy egyszerű szónoklat.
A Spoken Word előadói általában költők és zenészek. Ez az irányzat az 1980-as, 90-es években lett népszerű a Poetry Slamek felbukkanása révén, ahol a Spoken Word művészek kabaré stílusú párbajok keretében jutnak szóhoz.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr15306648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása