Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2008.01.14. 22:35 Id

SlamNation

Hát, akkor kezdjük el! Ízelítőnek egy tíz éves teaser: Paul Devlin dokumentumfilmje a National Poetry Slam Portland, Oregon-i döntőjéről, tágabban egy friss energiától duzzadó művészeti ág, a spoken word 'slam' ágának első, nemzeti méretű sikeréről, még tágabban magáról a műfajról szól. Hiphop-kedvelőknek, zenekedvelőknek, celebspottolóknak ajánlom Saul Williams kétszeri felbukkanását az alábbi 2 perc 22 másodpercben. Ő egyébként a Nuyorican Poets Cafe színeiben indult a versenyen. Ja, mert a slam odaát meglehetősen kompetitív. Erről, meg a felsorolt tulajdonnevekről lesz még szó bővebben. Jó szórakozást. Ceruzát hegyezz, és:

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr5297689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Preko 2008.01.14. 23:36:42

Megvan valakinek ez a film? Már rengeteget olvastam róla, de eddig nem sikerült beszereznem.

Karaffa Gyula 2008.01.24. 18:22:00

Nagy örömmel találtam erre a cikksorozatra. Nincs új a Nap alatt! Mi, a Győztes Traktor nevű amatőr együttesünkkel ezt a stílust már a nyolcvanas évek elején, közepén gyakoroltuk clubunkban Nyíregyházán. Sok sikert a maiaknak!

Üdv, karaffagyé

Preko 2008.01.24. 23:07:12

Ha esetleg leporoljátok a Győztes Traktor számait, akkor vasárnap be is mutathatjátok, hogy hogyan műveltétek ezt a stílust évtizedekkel ezelőtt.

Minden hónap utolsó vasárnapja, 18 óra, Kőleves.

Karaffa gyula 2008.01.25. 14:26:07

Egy a probléma, a Győztes Traktor már a múlté. Nálam pl. egyetlen szám sem maradt fenn, egy kazettám volt, a szokásos... kölcsön lett adva, nem lett visszahozva. Maga az együttes 1988-ban befejezte működését, azóta a tagok civilek lettek, vagy ki így, ki úgy. A felállásunk volt: Ének, dob meg basszus, szintetizátor, szólógitár, két szaxofon. Talán odahaza Nyíregyházán vannak még, akinek anyaga van az együttestől, de hogy újra együtt... lehetetlen. Már más idők járnak.

Sok sikert a fellépőknek!

Üdv, karaffagyé
süti beállítások módosítása