Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2009.11.01. 23:25 Preko

Itt a negyedik város

Budapesten lassan két éve, Veszprémben fél éve vannak havi rendszeres slam estek, ahol bárki kiléphet a többek elé egy három perces verssel. Zalaegerszegen az első est sikere után már gondolkoznak a második megrendezésén, de egy ideje hiába vártuk új városok csatlakozását. Örömmel tudatjuk, hogy november közepén negyedikként Pécsett is megrendezésre kerül az első slam poetry est.

Pécs mindig is híres volt aktív kulturális életéről, nem véletlen, hogy rengeteg sikeres zenekart adott a magyar zenei életnek. A slam poetry eddig sem volt ismeretlen a városban, hiszen Akkezdet Phiai többször megfordult már itt hiphop/slam műsorával. Az első slam poetry open mic a Kanta Bárban kerül megrendezésre november 13-án (pénteken) 20 órai kezdettel. A belépés ingyenes.

 Havonta egyszer MINDENKI megállhat egy szóra a KantaBárban! Hogy miért is? Erre adnak választ a következö sorok:

Születésünkkor egy tálentummal érkeztünk a földre. A tálentum az az eszköz aminek segítségével az általunk fontosnak ítélt üzeneteket illetve ihletett gondolatokat közvetíteni tudjuk.
Van aki tudósít, regényt ír, lefesti vagy formába önti a rábízott mondanivalót. Személyes üzeneteink megosztása embertársainkkal létfontosságú, hiszen minden üzenet társaink és saját életünk puzzlejának egy darabját képezi. A sok kis puzzle, egymást kiegészítve alkothat egy nagy képet.
Az "álljunkMegEgySzóra" mozgalom olyan embereket fog össze akik a verbális irodalmat használják üzenetük továbbítására, amellyel egyben hozzájárulnak az emberekbe plántált müvészeti és esztétikai érzék kielégitéséhez. A célkitüzés egy verbális, de irodalmi hangvételü kommunikációs csatorna megnyitása melyen keresztül havi rendszerességgel áramolhatnak létfontosságú üzenetek olyan faragatlan irodalmárok által akik elég bátorságot éreznek ahhoz, hogy elszavaljanak vagy felolvassanak egy általuk vagy más által megirt verset, dalszöveget, mesét, novella
részletet, szónoki beszédet stb. melynek maximum terjedelme 10 percre korlátozódik.
A performanszokat vizuális illetve részben elektronikus részben élő zenei aláfestés kíséri.

Ha tettre kész vagy, jelentkezz!
afarkasroland@gmail.com
neesha007@gmail.com

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: pécs


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr741492067

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása