Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2009.10.02. 19:05 Preko

Magyar döntős a berlini slam poetry napokon

Az első európai slam poetry napokon a több mint 200 résztvevőből végül 50-60 költő nevezett a nemzetközi versenyre, így a versenyzőket négy csoportra osztották a szervezők és minden csoport Berlin egy-egy underground klubjában lépett színpadra, hogy eldöntse, ki lesz a szombati döntő 8 résztvevője. Magyarországot hárman képviselték: Angyal Gyula, Kotroczó Máté és Matits István (Id), mindhárman a Kőleves slamek aktív résztvevői. Kálóczy Mihály pedig a négy elődöntő egyikének házigazdájaként kapott szerepet.

Az Ä klubban több francia, német és szlovén versenyző mellett Matits István (Id) is színpadra lépett, aki a maximális 30 pontból 28,1-et gyűjtve magabiztosan nyerte meg az estét. A második helyezett a német Lady Gaby lett erotikával túlfűtött előadásával, így ők ketten jutottak a szombati döntőbe. A többi klubban a magyar versenyzők sajnos nem jártak sikerrel, a döntőbe Id mellett többek között német, francia, portugál és román versenyzők jutottak.

A szombati esten a 8 döntős mellett fellép a korábban kiválogatott 8 slammer, akik egy hete készülnek egy közös show műsorral, mellyel jövő tavasszal három hónapos európai turnéra indulnak. A döntő győztese ehhez a 8 emberhez csatlakozik majd, valamint elmondhatja magáról, hogy ő Európa slam bajnoka 2009-ben. A döntő szombat este 9-kor kezdődik Berlinben a Heimathafen színház nagytermében.

Szólj hozzá!

Címkék: berlin european poetry slam


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr151423526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása