Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2010.06.06. 21:59 Id

Slam beszél

Először is elnézést kérek mindenkitől a büntető szójátékért, így alakult. Ahogy a Slam Poetry Budapest is alakult szépen az elmúlt két és fél évben, organikusan, kis lépésekben. Kaptunk sok hasznos visszajelzést, láttunk-hallottunk sok izgalmas előadót, megtaláltak minket nyitott, érdeklődő emberek, szervezők (nagy pacsi mindenek előtt a Kőlevesnek, a Tilos Rádiónak és a Bánkitó Fesztiválnak), és beindult valami az országban, amiben úgy érezzük, volt némi részünk. Pedig sosem voltunk igazán profik.

Még most sem vagyunk igazán profik, hogy eladtuk az egészet szőröstül-bőröstül, nem titok, három és fél milliárd forintért. Ezt a posztot már St. Barth-ról írom. Igen jó itt.

Nem egészen így van, de az biztos, hogy megérett az idő arra, hogy egy kicsit szélesebb közönségnek is megmutassuk magunkat, vagyis a slammerek megmutassák magukat. Szeptemberig bezárólag olyan helyekre van kilátás, mint a Tűzraktér, Gödör, Szimpla kert, Andrássy út, A38. Sok videó és fotó összegyűlt nálunk és a rendezvényeinkre ellátogatóknál is, ezekkel is vannak terveink. Biztos, hogy a Pécsett, Szegeden, Veszprémben és másutt ügyködőknek is vannak terveik. Ezekről a tervekről, na meg a véleményünkről, a hazai és külföldi slamről lesz mostantól itt szó, sokkal gyakrabban, mint eddig.

Amikor meglágyul a szívem, akkor úgy érzem, hogy közösségszervezőként is elértünk valamit – a SPB bulijain jó a vibe, nyitottság van, eszmecsere, befogadás, meg ilyenek. Össze akartuk ezt kötni a webbel már az elején is, de a lustaság/leterheltség hullámai elmosták az igyekezetünket. Meg aztán úgy voltunk vele, hogy előbb csináljuk meg, aztán beszéljünk róla.

Emlékeztek még? „A minden hónap utolsó vasárnapján megrendezett összejövetelek célja, hogy folyamatos és rendszeres lehetőséget biztosítson a spoken word / slam művelői és kedvelői számára, hogy közösen alakítsák ki a műfaj magyar nyelvű kereteit.”

Szerintem jól állunk a keretekkel, minden hatásnak örülünk (amíg nem kirekesztő), jöhet a rap, kabaré, mese, színház, versmondás, metál, népdal, freestyle, performansz, meg még ki tudja mi mindent hoztatok, hoztunk már be a műfajba. És folyamatosan tágítjuk is, amikor épp szűknek tűnnek azok a keretek, mert szeretnénk, ha minél színesebb lenne és maradna, amit magyar slamnek hívunk. Úgyhogy gyertek, és osszátok meg a véleményeteket. Igyekszünk válaszolni. Itt a blogon, a Facebookon meg persze a slameken.

Találkozunk St. Barthon.

1 komment

Címkék: slam


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr852061474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

INDIANA_ 2010.06.07. 15:01:16

Így van. vér+verejték = siker. fel fel spoken word.
süti beállítások módosítása