Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2009.08.24. 23:16 Preko

Augusztusi slam

Slam Poetry Budapest 16
2009. augusztus 30. vasárnap, 18.00 (vetítés), 19.00 (verselés)
Kőleves vendéglő, VII. Kazinczy u. 35. (Dob utca sarka)

Aki nem volt a legutóbbi alkalommal slamen az nem csak azért bánhatja, mert a tíz szavas versenyben elég cifra sprint-költemények születtek, hanem mert az időjárás-előrejelzések szerint augusztusban nem tudunk a kertben lenni - irány tehát vissza a föld alá, a Kőleves pincéjébe.
Aki nem volt Bánkon, az is bánhatja, de szerencséje van, 6-tól ugyanis összeállítást láthattok a három nap eseményeiből: előadás a slam történelméről, kerekasztal-beszélgetés költőkkel, slam szervezőkkel és fellépőkkel, S10 színpados slam show.
Akinek nem jött eddig az ihlet, az ne bánkódjon, még van egy hetetek költeni. E havi kötött témánk az ősz, teret hagyva mindenfajta asszociációnak, kezdve a fesztiválszezon végével, át augusztus 20.-án eljutva az iskolakezdésig bármi. Az est második harmadában versenyzünk, ez alkalommal tíz szót bedobálva, majd a harmadik blokkban ismét szabad a mikrofon - ez legutóbbi alkalommal kimaradt, tehát biztos összegyűlt már elég vers mindenki tarsolyában.
Aki nem szokott verselni, annak is itt a helye, hiszen már több, mint másfél éve minden hónap utolsó vasárnapján a Kőlevesben a Slam Poetry Budapest esteken garantált a nívós költői jókedv.

Hogy mi is ez?

Nem freestyle, mert a szövegeket otthon (vagy a helyszínen) előre megírjuk.
Nem versfelolvasás, hiszen nem csupán a jegyzettel, de lélekben is készülünk az előadásra.
Nem rap, mivel nem a rímek száma a lényeg, hanem a szövegek mögötti tartalom és az előadásmód.
Nem színházi előadás, hiszen itt mindenki beszállhat a közös verselésbe, még csak előre jelentkezni sem kell.

A SLAM a posztmodern performansz költészet, a Spoken Word egy formája, amiben ugyanannyi hangsúly jut a szöveg formájára, tartalmára, az előadás módjára és a közönség reakciójára.

A Slam estek alkalmával, azaz minden hónap utolsó vasárnapján összegyűlünk és ráhangolásként vetítünk, a külföldön jól ismert Def Poetry Jam adásaiból és további slammel kapcsolatos filmekből szemezgetünk. Ezután az est három részre oszlik: az előző alkalommal közösen megbeszélt kötött témájú blokkra, a mindig változó és megújuló versenyre, valamint a szabad blokkra amikor bárki bármit előadhat. A verseny eredményét a közönség dönti el, így válnak ők is egyenrangú szereplőjévé az estnek.
Ezt követően hallgatunk egy kis zenét, befejezzük a kikért sörünket, váltunk minden régi kedves ismerős arccal néhány szót, majd hazamegyünk abban a nyugtató tudatban, hogy ez a hónap sem telt el slamtelenül, és alig várjuk a következő hónap utolsó vasárnapját, ahol
"Szájtátva szárítkozom éppen,
Szóra bírtak, de készen vagyok,
Szépen érvelj és elolvadok."

Iwiw klub: http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=2224343
Facebook csoport: http://www.facebook.com/group.php?gid=53306813466
Hírlevél feliratkozás: slam-poetry-budapest-subscribe@googlegroups.com

1 komment

Címkék: kőleves 2009 08 30


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr811336139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyal Gyula 2009.09.06. 12:34:09

Irodalmi oldalak, ahova feltölthetők versek: www.litera.hu ott a Haddszóljon-ra kell kattintani. Hja és www.digitoll.hu Nekem mindkettőn vannak alkotásaim.