Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2010.11.04. 16:05 Preko

Interjú a Kossuth rádióban

Múlt szombaton az MR1 Kossuth Rádió Mentés Másként című műsorában Hajdú László stand-up comedy előadó mellett Závada "Újonc" Péter és Daniel Brownwood volt a vendég, és a stand-up comedy és slam poetry viszonyát járták körbe.
A műsor meghallgatható az MR1 weboldalán.

1 komment

Címkék: slam kossuth comedy standup poetry újonc mr1 daniel brownwood


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr992423392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyal Gyula 2010.11.14. 22:42:47

Slam Poetry a Metropolban :-)

Végre eszembe jutott kiírni, hogy okt.29-én pénteken megjelent ez a cikk a Metropol napilapban:

Vagány művészet: slam poetry

Egy éve, hogy a Metropolban Matits István "Id" negyedik helyezéséről olvashattunk, amit a 1st European Poetry Slam költő-előadói versenyen ért el Berlinben. A slam poetry, magyarítva "villámköltészet" olyan műfaj, amiben a költő a saját maga által írt verset színészi hatásfokon testét, hangját, energiáit belesűrítve adja elő és a közönségben azonnal hat. Érthetetlen elvontság helyett a modern kifejezések és ötletes szleng uralkodik a szövegben, mely akár egy buliról, politikusokról vagy celebekről is szólhat. Ennek a legnagyobb nyilvánossága az olimpiai megnyitó volt, ahol Shane Koyczan költő, slammer adta elő hitvallását Kanadáról We Are More címmel.
Az elmúlt egy évben pedig a slam poetry tarolt. Most nyáron tizenegy ilyen rendezvény is volt hazánkban. Budapest és Veszprém mellett pedig már Szeged és Pécs is rendszeres slam-bázis. Debrecen és Zalaegerszeg szintén csinált slamet. A nyári fesztiválok közül pedig a Sziget és a Bánki-tó karolta fel. Hat alkalommal látogattak ide külföldi slammerek, legutóbb az USA-ból érkezett Bob Holman és Samantha Thornhill izzított Budapesten, Pécsett és Veszprémben. Számos cikk méltatta előadásukat, akár a magyarokét. Nyugaton a céges bulikon is léphetnek színpadra slammerek, ezt itthon a Djuice kezdte el.
Száz éve a Nyugat irodalmi lap esküdött fel a korszerű, karakán költészet kalandjára. Ugyanezt immár a slam poetry vagány elhivatottsága jelenti.
Angyal Gyula, Szigetszentmiklós

Linket nem tudok adni, mert az olvasók által beküldött írásokat nem archiválják online.
süti beállítások módosítása