Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2010.07.28. 23:52 Preko

Szombaton nyit a Slam Műhely

Slam Poetry Budapest 27 - fáradtság
2010. július 31. szombat, 19.00
Kőleves vendéglő, VII. Kazinczy u. 35. (Dob utca sarka)


Ilyen slam nyár még sosem volt az országban!

Jó szokásunkhoz híven alaposan kivesszük a részünket a pörgésből. A múlt héten a REC csapatával társultunk, és az Urban Superheroes szuper közönségének mutatta be mesterségét Kám4, Artone, Daniel Brownwood, Aldo, Fülöp Tamás, IndianA, Ponza, Szabó Marci, Tengler Gergely és Id.

Szupersztárok talán még nincsenek a placcon, de a szuperhős a pécsi Aldo, vagyis Áldozó Krisztián lett, aki frappáns és eredeti szövegeivel lehengerelte a zsűrit. A döntő fordulóba Ponza és IndianA jutottak még be, de a Pesten eddig ismeretlen slammer ellen ezúttal nem volt esélyük. Szerencsére rengeteg lehetőségük lesz még idén, hogy nemes bosszút álljanak kivételes szövegekkel.

Lehet, hogy már most buzog bennük a tettvágy, de egy hetet még várniuk kell: A Kőlevesben most nem a versenyen lesz a hangsúly. Kipróbálunk néhány ötletet, ami a blogon megkezdett párbeszédből hullott ki. A változtatások célja, hogy egy kicsit a szakmai/kreatív műhely irányába vigyük a havi slamet.

Meglesz persze a pörgés, az est témája fáradtság, igen, ezt a paradoxont egyértelműen viccesnek gondoljuk. Természetesen Id kedvenc programpontja, a szabad blokk sem marad el, és a jól bevált 10-szavas kreatív szövegíró játékunkat is elővesszük.

Ami újdonság azonban – és talán már rég meg kellett volna csináljuk –, az az egyelőre magunk között csak reflexiós blokknak nevezett felvonás, aminek a lényege a visszajelzés, a feedback, a kritika, a reakció – kinek hogy tetszik.

A slammer bármiről szövegelhet, nincs megkötés, csak egy: addig nem ülhet vissza a helyére, amíg legalább ketten el nem mondták a szövegéről és az előadásáról a véleményüket. Csak az mondhat véleményt, aki maga is fellép. Egyszerű, és reményeink szerint tanulságos és egyben szórakoztató programelemet fogunk most kikísérletezni.

Aztán jövő vasárnap a Bánkitó Fesztiválon vendégszerepel a Slam Poetry Budapest. 14.00-től a workshopon a Bánkitó slam pályázatra beérkezett témákat dolgozzuk fel slam szövegekké, 18.00-tól pedig meg is mutatjuk, mire jutottunk, úgyhogy gyere, ha meg akarod tudni, hogyan kell hangot adni a gondolataidnak! 20.30-tól miénk a Déli Színpad, ahol Slam Poetry versenyt rendezünk: a nevezés díjtalan, a téma nem megkötött, úgyhogy mindenkit sok szeretettel várunk Bánkon augusztus 8-án. A fellépők végleges névsoráról a blogon tájékozódhatsz.
További részletek: http://tekerjatora.hu/hu/programok/muhely/146

Előzetes: Augusztus 14-15. EU Trio Slam a Sziget Fesztiválon. Részletek hamarosan!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr482183776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása