Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2009.08.14. 17:58 Preko

Bánkitavi beszámoló

Ahogy azt a korábbi hirdetményeinkből láthattátok, az idei nyár legaktívabb slam hete a Bánkitónál zajlott augusztus elején. A Bánkitó Fesztivál első alkalommal került megrendezésre a multikulturális összművészetiséget tűzve zászlajára, és a szervezők igyekeztek elkerülni hogy a többi nyári fesztiválhoz hasonló tömegrendezvény jöjjön létre. Tömeg valóban nem volt, a tó környéke könnyedén elnyelte azt a pár ezer embert, aki meglátogatta Bánk községet augusztus 6 és 8 között.

Mindhárom nap tartottunk slam poetry programokat, melyen többnyire a Kőlevesből már ismert kemény mag képviseltette magát, valamint néhány arra tévedő vendég. Viszont ami nagyon meglepő volt, hogy szinte mindenki tudta, hogy mi az a slam poetry, úgyhogy bár a programokon nem vettek részt tucatszámra új emberek, mégis sikerült népszerűsíteni a stílust. A legfrappánsabban a nagyszínpad hangmérnöke fogalmazta meg a slam poetry definícióját: "Versfelolvasó est, de az odabaszós fajtából".

Csütörtökön egy vetítéssel nyitottunk, ahol bemutattuk a slam eredetét, jelentős alakjait és magyar történetét. A képekkel, videókkal tarkított prezentáció itt érhető el. Utána egy tízszavas versenyt rendeztünk, melyet Máté nyert meg.

A pénteki nap sokkal hosszabbra sikerült, hiszen több vendéget is vártunk a bánki Polgármesteri Hivatal dísztermébe. A meghívott vendégek közül végül Ladik Katalin hangköltő, Gyukics Gábor költő és Stráhl Kati Tilos Slam szervező tudott eljönni, hogy baráti hangulatban vitassák meg a magyar slam helyzetét az egybegyűltekkel. Remek történeteket hallhattunk Gyukics Gábortól, aki a legendás Bob Holmant barátjaként tisztelheti. Az est végül önfeledt verselésbe fulladt, de a közel három órás beszélgetés és verselés után egy közeli bisztróban tovább folytatódott a diskurzus.

A szombati napra behirdetett slam versenyt végül elhalasztottuk, mert nem akartuk az öt, egymást amúgy is jól ismerő slammert versenyeztetni, hanem inkább egy órás műsort mutattunk be a legnépszerűbb versekből, zenei betétekkel, amivel sikerült az esti melegben a színpad környékén pihenő embereket néha hangos tapsra késztetni.

Abban egészen biztosak vagyunk, hogy mind a slammerek, mind a szervezők sokat profitáltak ebből a fesztiválból, és reméljük jövőre is ott lehetünk, még többen, még nagyobb sikerrel. A hétvége során folyamatosan videóztunk is, úgyhogy a következő hetekben egy videóriporttal is meglepünk majd titeket, hogy az is képet kapjon az év eddigi legnagyobb slam eseményéről, aki most nem tudott eljönni.

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál bánk gyukics ladik stráhl


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr631303903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása