Slam Poetry Budapest

Közösség

 

Lépj be Facebook és Iwiw csoportunkba!
Írj egy üres levelet erre az email címre, és felkerülsz a hírlevelünkre, ahova havonta 1-2 értesítő levelet küldünk a rendezvényekről.
A szervezőknek ide küldhetsz levelet.

Utolsó kommentek

Támogatóink

Networked Blog

Címkék

Címkefelhő

2009.07.02. 15:51 Id

European Slam - Jelentkezés meghosszabbítva!

Épp most kaptuk a hírt a berlini 1st European Poetry Slam szervezőitől, hogy a nagy érdeklődésre (és a sok későn ébredőre) tekintettel a jelentkezési határidőt kitolták július 10-ig! Úgyhogy ha tudsz angolul, slameltél már, és szeretnél egy összeurópai dzsemborin részt venni a szervezők költségén szeptember végén-október elején, akkor ne habozz jelentkezni!

Jelentkezési lapot tőlünk, vagy a szervezőktől kérhettek e-mailben.

helene.berthe@come4event.com

További infó:

http://www.european-poetryslam.org/

2 komment

Címkék: berlin határidő jelentkezés application european poetry slam deadline


A bejegyzés trackback címe:

https://slampoetry.blog.hu/api/trackback/id/tr591222375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyal Gyula 2009.07.04. 13:04:02

Hú, ez király hír!
Viszont lenne pár jó ötletem:
-minden olyan magyar slamer, akinek van saját honlapja, vagy akár myspace-lapja, kérjen linket a slampoetry.blog.hu-ra
-az eseményre készítsen, aki akar, magyar/angol nyelvű névjegykártyát, amelynek angol felén a pár szavas bemutatkozóban szerepeljen a "slam poet" kifejezés. Ha már odakint vagyunk, érdemes kapcsolatokat szerezni esetleges külföldi publikációs lehetőségek reményében.
-egy költő ismerősöm megjegyezte, hogy jó lenne, ha nem slam poetry-nek, hanem valami magyar kifejezésként emlegetnénk. Bár szerintem a slam poetry önmagában is megállja a helyét - elvégre a rap-et sem magyarítjuk "kopogás"-nak - de szinonímaként a "villámköltészet" szerintem jól hangzik. Habár a slam poetry szó szerint kb. "csapás/csapódás költészet", de ez így nem hangzik jól. Viszont a "villámköltészet" szóösszetétel jól kifejezi ennek a műfajnak az erényeit; gyorsaság, lendület, erő, energia, áramlat.
-a youtube-on látható-hallható egyes versek káromkodásokat tartalmaznak. Hogy ne legyen ebből jogi galiba, javaslom az oldalsó bevezető szövegben a "CENZÚRÁZATLAN!!!" figyelmeztetést. Így aki nem akar megbotránkozni, az nem is fog.
Az ilyen híreket jó lenne körlevélben is megkapni. A European Poetry Slam-ről csak múlt vasárnap értesültem. A körlevéllel mindenki egyszerre értesíthető.
-javaslom az ország lehető legtöbb fősulijának/egyetemének diákönkormányzatát e-mailben értesíteni a slam poetry létezéséről. Ők esetleg lepasszolják az infót a helyi irodalomszakosoknak, vagy ilyen-olyan kulturális mindenlébenkanalaknak. Azok faliújságon, közösségi oldalakon nekiállhatnak összeszedni embereket a helyi slamekhez. A felsőoktatási intézmények gyakran létfontosságú részei a helyi kulturális életnek.

Angyal Gyula 2009.07.04. 13:18:28

Azt is javasolnám, hogy a youtube-so felvételekhez - az előadó igényétől függően - kerüljön angol felirat. Ha már úgyis felfigyel majd ránk a külföldi slamvilág, akkor könnyedén kap egy képet régebbi alkotásainkról. A youtube-on lenni jó dolog, feltéve, ha a külföldi érti hogy miről vakerálunk. Aki szeretné, az fordítsa le a versét, amjd küldje el a szöveget a videó felrakójának, aki beilleszti. Szerintem jó ötlet.
süti beállítások módosítása